Λίγες κουβεντούλες

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζουν την πορεία τους φέτος στη Στ'. Οι δρόμοι μας χώρισαν, το ιστολόγιο όμως αυτός θα εξακολουθεί να υπάρχει και να ενημερώνεται πάνω σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Τελευταίες αναρτήσεις

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Φύτρωσες....σαν μανιτάρι!!!

Την ώρα λοιπόν που στο μάθημα της Μελέτης μιλούσαμε για το δάσος...ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια και οι γνώσεις σας για τα μανιτάρια! Τι ωραία πράγματα που είπαμε μέσα στην τάξη!
Όπως ότι το μανιτάρι είναι ένας μύκητας, που χρειάζεται υγρασία για να αναπτυχθεί. Δεν είναι φυτό,γιατί δεν φωτοσυνθέτει ,δεν έχει αυτό το πράσινο χρώμα που έχουν όλα τα φυτά,δηλαδή δεν έχει χλωροφύλλη. Τρέφεται από νεκρούς οργανισμούς, φύλλα και ζώα. Το κομμάτι που βλέπουμε στην επιφάνεια είναι το σώμα του μανιταριού, αυτό δηλαδή που περιέχει τα σπόρια που θα βοηθήσουν στην αναπαραγωγή του. Το κύριο μέρος του μανιταριού βρίσκεται κάτω από τη γη και δεν είναι ορατό στο μάτι. Συνήθως τα μανιτάρια έχουν σχήμα ομπρέλας.
Τα μανιτάρια είναι πεντανόστιμα, αρκεί βέβαια να μην είναι δηλητηριώδη. Αυτοί που μαζεύουν μανιτάρια ξέρουν να τα ξεχωρίζουν. Προσοχή: αν δεν ξέρουμε να διακρίνουμε ποια μανιτάρια είναι δηλητηριώδη και ποια όχι ΠΟΤΕ δεν τα μαζεύουμε και δεν τα τρώμε.
Την τάξη μας  "επισκέφτηκε" ένα μανιτάρι . Πώς; Απλά το έφερε η Ελένη, η οποία το μάζεψε από το χωριό της.

Επίσης αναφέραμε πως κάποια είδη μανιταριών είναι πανάκριβα. Ορίστε το πιο ακριβό μανιτάρι μετά την τρούφα.


Αναζήτηση της άγριας τρούφας



Στην αναζήτηση μάλιστα της άγριας τρούφας, χρησιμοποιούνται καλά εκπαιδευμένοι σκύλοι.
τρούφα


Κατασκευές



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δε χρησιμοποιoύμε greeklish.Φροντίζουμε να είμαστε ευγενικοί. Προσέχουμε την ορθογραφία μας.

Επικοινωνία

Όχι στα Greeklish

Το χαμόγελο του Παιδιού

Πώς σας φανήκαμε;

Εάν σου αρέσει το blog, αξιολόγησέ το στο Allblogs.gr