Λίγες κουβεντούλες

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζουν την πορεία τους φέτος στη Στ'. Οι δρόμοι μας χώρισαν, το ιστολόγιο όμως αυτός θα εξακολουθεί να υπάρχει και να ενημερώνεται πάνω σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Τελευταίες αναρτήσεις

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Η ζωή στα νησιά-Άγονη γραμμή

Ζω....στην άγονη γραμμή.
Πώς θα αισθανόσασταν αν εσείς λέγατε την παραπάνω φράση; Αν εσείς ζούσατε σε έναν τόπο, στο δικό σας τόπο...και κάποιος τον χαρακτήριζε ως "άγονη γραμμή"; Ο όρος αυτός  αποδόθηκε σε πολλά μέρη και κυρίως νησιά της πατρίδας μας ακριβώς επειδή δεν υπάρχει μεγάλη εμπορική και τουριστική κίνηση σε και προς αυτά.
Κατά την άποψή μου αποκαλούμε άγονη γραμμή τα ομορφότερα κομμάτια της πατρίδας μας. Σε αυτά τα μικρά κομμάτια γης σπαρμένα σε διάφορα σημεία του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους ζουν άνθρωποι, Έλληνες, κάτω από όχι και τόσο ιδανικές συνθήκες. Μιλήσαμε για τις δυσκολίες της διαβίωσης σε ένα μικρό νησί στην τάξη.Η αλήθεια είναι πως το κράτος μας δε φροντίζει όσο θα έπρεπε τους ακρίτες μας.
Δείτε όμως ομορφιά που κρύβουν αυτοί οι τόποι! Λες και βγήκαν από κάποιο παραμύθι ή ακόμη καλύτερα λες και πήρε κάποιος και τους ζωγράφισε!







Κι όπως πάντα, πολλοί καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν ακόμη κι από αυτά τα νησιά της άγονης γραμμής.





Πολλά ντοκιμαντέρ έχουν γυριστεί για την άγονη γραμμή. Ένα από αυτά θα βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.


Να και το τραγούδι που ακούσαμε μέσα στην τάξη.

4 σχόλια:

  1. Έχεις δίκιο, τα νησιά της "άγονης γραμμής" είναι από τα ομορφότερα της πατρίδας μας! Μάλλον άγονα είναι τα μυαλά αυτών που τα έχουν καταδικάσει στην αφάνεια... Μπράβο για την ανάρτησή σας, θα τη χρησιμοποιήσουμε και εμείς στη Γλώσσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστούμε Πέτρο! Είπαμε να ξεφύγουμε από τα στενά πλαίσια του "ανύπαρκτου" βιβλίου της Γεωγραφίας! :) Είναι όντως όμορφα αυτά τα μέρη! Σαν μικροί παράδεισοι! Είστε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσετε ό,τι επιθυμείτε! Άλλωστε κι εμείς βρίσκουμε και χρησιμοποιούμε πολύ από το υλικό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!!! μου άρεσαν και τα 2 blog σου, πολύ , και αποφάσισα να γίνω και εγώ αναγνώστης, γεια και καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δε χρησιμοποιoύμε greeklish.Φροντίζουμε να είμαστε ευγενικοί. Προσέχουμε την ορθογραφία μας.

Επικοινωνία

Όχι στα Greeklish

Το χαμόγελο του Παιδιού

Πώς σας φανήκαμε;

Εάν σου αρέσει το blog, αξιολόγησέ το στο Allblogs.gr