Λίγες κουβεντούλες

Οι μαθητές της Ε' τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου συνεχίζουν την πορεία τους φέτος στη Στ'. Οι δρόμοι μας χώρισαν, το ιστολόγιο όμως αυτός θα εξακολουθεί να υπάρχει και να ενημερώνεται πάνω σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος.

Τελευταίες αναρτήσεις

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Διαφανή, ημιδιαφανή και αδιαφανή σώματα

Υλικά όπως το νερό, ο αέρας και το καθαρό γυαλί ονομάζονται διαφανή.Όταν το φως συναντά διαφανή υλικά,  περνά κατευθείαν μέσα από αυτά. 

Υλικά όπως ο πάγος και μερικά πλαστικά καλούνται ημιδιαφανή. Όταν το φως χτυπά ένα ημιδιαφανές υλικό το φως δεν περνά απευθείας μέσα από το υλικό, αλλά αλλάζει την κατεύθυνση του πολλές φορές . Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να δούμε καθαρά μέσα από αυτό. Τα αντικείμενα από την άλλη πλευρά ενός ημιδιαφανούς αντικειμένου τα βλέπουμε συνήθως θολά. 

Υλικά όπως το ξύλο, η πέτρα, τα τούβλα κ.α. λέγονται αδιαφανή. Το φως δεν μπορεί να διαπεράσει αυτά τα υλικά και εμείς δεν μπορούμε να δούμε τι υπάρχει πίσω από αυτά.


Κι ένα ωραίο πείραμα...με ένα αόρατο ποτήρι. Στο βίντεο που ακολουθεί αναφέρεται ο όρος διάθλαση. Η διάθλαση αφορά στην ταχύτητα που διαδίδεται το φως. Όταν το φως περνάει από ένα διαφανές σώμα  σε ένα άλλο, αλλάζει και η ταχύτητα διάδοσής του.Όπως και να έχει απολαύστε το βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δε χρησιμοποιoύμε greeklish.Φροντίζουμε να είμαστε ευγενικοί. Προσέχουμε την ορθογραφία μας.

Επικοινωνία

Όχι στα Greeklish

Το χαμόγελο του Παιδιού

Πώς σας φανήκαμε;

Εάν σου αρέσει το blog, αξιολόγησέ το στο Allblogs.gr